Meteen naar de inhoud

Speltak – Explorers (16-19 jaar)

Wat zijn explorers?

Voor de jongeren vanaf 15/16 jaar is er bij Scouting Nederland het speltak Explorers. Bij de Explorers ben je zelf aan zet om een programma te bedenken en uit te voeren, de begeleiding is er om je op weg te helpen maar grotendeels regel je alles zelf. Je mag bij de stam een brique (rood) uniform dragen en bij je installatie krijg je alle bijbehorende insignes en de groepsdas van de Wartburg. Er is ook een mogelijkheid om je eigen stamtrui te ontwerpen.

Belangrijke gegevens

Naam: Explorers
Leeftijdsgroep: 16 t/m 19 jaar
Contributie: € 48,00 per kwartaal of € 16,50 per maand
Opkomsttijd: zaterdag 19.30 – 22.00 uur
Locatie: clubhuis in het Vliegenbos
Instagram: @wartburgexplorers

Activiteiten

Bij de Explorers leer je hoe je het beste zelf een programma opzet en uitvoert, een kamp regelt, omgaat met een team en krijg je alvast wat tips om leiding te gaan geven bij bijvoorbeeld de bevers of welpen. Je gaat ook zelf aan de slag om persoonlijke vaardigheden verder te ontwikkelen. Daarnaast gaan we een stapje verder met scoutingtechnieken en ga je een keer echt survivallen of een ander avontuur. Tijdens de opkomsten kunnen we een toren bouwen of een tocht lopen, maar we kunnen ook eens andere dingen doen, zoals lasergamen, bowlen, maskers maken of wat jullie maar willen. Heb je een leuk idee? Dan gaan we samen kijken hoe we dat gaan uitvoeren

We kunnen met de Explorers op zomerkamp gaan binnen Nederland, maar we kunnen natuurlijk ook een keer naar Luxemburg, Schotland, Slowakije of noem maar op! Jullie zijn niet de enige mensen van een stam in Nederland, dus we gaan ook wel eens kennis maken met andere groepen en met hen op stap. Op regionale en nationale kampen leer je zodoende ook weer nieuwe mensen kennen en doe je leuke contacten op. Eens in de vier jaar nemen we uiteraard ook deel aan de Exxploraxxion.

Mededelingen

  • Voor alle vragen over de Explorers (bijvoorbeeld over de opkomsten of om een keer te komen kijken) kun je contact opnemen met de explorerbegeleiding via explorers@scoutingwartburg.nl.
  • Lees meer informatie over scouting in het algemeen en over alle leeftijdsgroepen en vrijwilligers op de website van Scouting Nederland www.scouting.nl.